A film az orosz gyárváros, Togliatti lebilincselő története. A Palmiro Togliatti olasz kommunista politikusról elnevezett település a Szamarai területen jött létre a Szovjetunió, Olaszország és a Fiat cég közötti együttműködés értelmében. Az 1967-től kevesebb, mint 36 hónap alatt a semmiből felhúzott gyárváros a szovjet autógyártás központja lett, ahol a Fiat modellek már Ladaként gurultak ki. A vállalkozás számos problémát rejtett magában: a nulláról kezdés nehézségét, az olasz mérnökök és tolmácsok által tapasztalt éghajlati különbségeket, a nyelvi akadályokat és az eltérő szociopolitikai környezetet. A két nagyon különböző nemzet és egymással nem kompatibilis ideológia közti kulturális találkozás az egyik utolsó nagy sikernek bizonyult a két csúcson lévő politikai hatalom történetében, mielőtt bukásra ítéltettek volna. Felemelő, vicces és veszélyesen szórakoztató történet, egyenesen a hidegháború éveiből.


A RENDEZŐKRŐL
Federico Schiavi (1972, Róma) producer-rendező. A filmvágásban szerzett bőséges tapasztalat nYOmán meglapította Suttvuess névre hallgató cégét, ami tíz év alatt számos nemzetközi és olasz médiaorgánummal dolgozott együtt dokumentumfilmek és híranyagok összeállításán. Schiavi több mint 50, társadalmi vagy történelmi tematikájú dokumentumfilmet készített, rendezett és vágott, amit a világ számos pontján bemutattak és díjaztak.
Gian Piero Palombini (1974, Róma) szociológusként szerzett diplomát, majd különböző tévés társaságoknak kezdett producerként dolgozni. Tévék, mozifilmek, színházak, történelmi dokumentumfilmek és híradások számára készít forgatókönyveket.